ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ У ВЕЗИ УПИСА У ПРВИ РАЗРЕД И УПИС У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ
Поштовани родитељи,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја је 30. марта 2020. године свим школама проследило допис бр. 610-00-00297/2020-07 у вези Исказивања интересовања родитеља за упис у основну школу електронским путем, путем портала еУпис. Међутим, Министарство није било у могућности да за школе на територији Косова и Метохије обезбеди услуге које пружа еУпис, али ће Министарство у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу радити на томе да се сви технички изазови реше што пре. Сви напори Министарства биће усмерени ка томе да се школама омогући да податке из матичне књиге рођених, евиденције о пребивалишту и интегрисаног здравственог информационог система прибављају путем еУписа како би растеретили грађане да ова документа прикупљају и достављају школама. Главни изазов представља сигурна конекција ка магистрали државних органа и то је разлог зашто школе на Косову и Метохији немају приступ апликацији Исказивање интереосвања за упис у основну школу и систем еУпис. Док се не превазиђу ови изазови, упис првака вршиће се на класичан начин као и до сада.
Конкретније, упис у први разред због новонастале ванредне ситуације обавиће се на следећи начин:
Родитељи ће путем наведеног линка приступити електронском обрасцу који ће потом попуњен враћати школи са свог рачунара или мобилног телефона. Сам поступак је веома поједностављен. Тако ће школа евидентирати, уписати ученике у први разред, а по окончању ванредне ситуације, сачиниће се распоред тестирања будућих првака о чему ће родитељи благовремено бити обавештени. О начину прикупљања потребне документације за упис (извод рођених, потврда о пребивалишту, лекарско уверење, потврда о савладаном ППП) родитељи ће бити такође обавештени по окончању ванредне ситуације.
Електронски образац захтева за упис у ПРВИ разред налази се на следећем линку:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSflEOa7DqBG-LMF8E_kxsNdcF54oyDV37-5qOPvfMw9cdABVg/viewform?usp=sf_link
У вези са горе наведеним дописом, наша школа је одредила лица за Подршку родитељима при исказивању интересовања за упис у основну школу:
Сретен Савић, секретар и
Никола Митић, психолог
Бр. тел: 0655310496, 049734345 и 049386508
Информације се могу добити телефонским путем у периоду од 08:00 - 16:00 часова;
Мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Такође, на истој адреси и бр. телефона и условима за упис се родитељи могу обратити школи и у вези уписа у Припремни предшколски програм који је на следећем линку:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoXdtvZvDGne8dY8MNN1bkY6g9eVOwTQfoOj59HD1RF8HuSQ/viewform?usp=sf_link
С поштовањем,
Директор Тања Аксић
ОШ "Вук Караџић" Гњилане-Шилово

Адреса:

село Шилово бб,
38252 Шилово
+383 280 310 137
office@vukkaradzicgnjnlane.edu.rs
http://www.vukkaradzicgnjilane.edu.rs

Користимо колачиће (енг. "cookies") за пружање бољег корисничког искуства. Наставком коришћења овог сајта слажете се са употребом колачића.