Активности

Наше место и ми 2019 - Летњиковац

Наше место и ми 2019 - Летњиковац

И ове године је наша школа реализовала пројекат "Наше место и ми" захваљујући невладиној организацији Центар за деполитизацију косовског друштва која омогућила фиансијска средства у износу од 500 еура које је школа искористила за израду летњиковца. Креативне идеје, велики труд и жеље ученика четвртог разреда се оствариле, ученици су своје идеје спровели у стварност и сада ће моћи да новоизграђени објекат искористе не само за уживање у сободном времену него и за наставне и ваннаставне активности. Координатор пројекта је Ђорђе Савић, учитељ четвртог разреда у Шилову а радове су реализовали помоћни радници ОШ "Вук Караџић" Гњилане-Шилово.
Помоћ за Мају Цветковић из Кметовца

Помоћ за Мају Цветковић из Кметовца

Кметовце, 05. јун 2019. године - ОШ "Вук Караџић" је покренула акцију прикупљања средстава за помоћ малој Маји Цветковић из Кметовца која болује од спиналне мишићне атрофије типа 1.
Окружна смотра рецитатора "Песниче народа мог" 2019.

Окружна смотра рецитатора "Песниче народа мог" 2019.

ШИЛОВО, 10. април – Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“ одржана је јуче у Великој сали Културно просветног центра „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову, а учествовало је 28 ученика основних и средњих школа у три старосне групе.
Упис у први разред 2019/2020. шк. године

Упис у први разред 2019/2020. шк. године

Поштовани родитељи,

На основу Закона о основама система образовања и васпитања ("Сл. гласник РС", бр. 88/2017 и 27/2018 - др. закони), Члан 18. и Закона о основном образовању и васпитању ("Сл. гласник РС", бр. 55/2013, 101/2017 и 27/2018 - др. закон), Члан 55., у први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.

Обележавање дана Светог Саве

Обележавање дана Светог Саве

Поводом обележавања празника "Светог Саве", ученици наше школе, из одељења у Шилову и Кметовцу, 27. јануара су у КПЦ "Божидар Митровић Шандор" у Шилову извели пригодан програм. Ученици издвојеног одељења у Гњилану, у школској згради у којој се "Св. Сава" прослављао још крајем деветнаестог века, такође су обележили овај велики српски празник песмама, рецитацијама и игроказима о Светом Сави, којима су наши мали чувари традиције подсетили све присутне на старе и помало заборављене вредности и још више нам приближили лик и дело највећег српског просветитеља, Светог Саве.
Завршно вече - Пријатељи се држе заједно

Завршно вече - Пријатељи се држе заједно

Дана 30. 11. 2018. године, у препуном холу школе у Шилову приказана је на фасцинантан начин луткарска представа "Како се Моћко променио" по тексту наставнице српског језика Драгане Петковић Симијоновић а у режији Цветка Станојевића.

Дечја недеља - Спортски дани

Дечја недеља - Спортски дани

У оквиру пројекта "Пријатељи се држе заједно", који је подржан од стране Save The Children, у четвртак и петак 18. и 19. 10. 2018. године су одржани турнири у кошарци и фудбалу за све ученике који су пријавили своје екипе за такмичења.

Креативне радионице - Кметовце

Креативне радионице - Кметовце

Кметовце, 09. 10. 2018. године - Данас су у нашем издвојеном одељењу у Кметовцу започете креативне радионице за ученике од првог до четвртог разреда са темама: Украшавамо кукуруз, Украшавамо тикве, Украшавамо тегле и Израда лутака на којим учествују ученици, родитељи и учитељи.

Донација школског прибора - НАС "Сви за Космет"

Донација школског прибора - НАС "Сви за Космет"

Свим ученицима ОШ "Вук Караџић" Гњилане-Шилово у Кметовцу данас је хуманитарна организација НАС "Сви за Космет" у сарадњи са локалним свештеником Бојаном Јевтићем донирала школски прибор где је настављена сарадња између школе и ове хуманитарне организације.